Podłogi drewniane powszechne są w salonie i sypialni, ale nie w kuchni, tutaj dominują kafle. Obawiamy się, że drewniana podłoga w kuchni szybko się zniszczy. Tutaj przecież nie trudno o rozlanie czegoś na podłogę, stłuczenie szkła. W kuchni, sercu każdego domu, ciągle coś się dzieje. Jednak jeśli nam na tym zależy możemy zdecydować się na takie rozwiązanie. Musimy jednak wybrać do tego odpowiednio wytrzymałe drewno. Idealnie sprawdzi się tutaj drewno bambusowe, które cechuje niezwykła odporność. Dobrze też aby podłoga była stylizowana, celowo postarzana – wówczas uszkodzenia będą jeszcze mniej widoczne. Innym rozwiązaniem do kuchni jest zastosowanie parkietów przemysłowych, które projektowane są specjalnie po to aby znosić trudne warunki. Po montażu odpowiedniej podłogi musimy pamiętać o właściwej pielęgnacji, która pomoże nam zachować blask na lata.
źródło : Kopp
zobacz również:
Układanie podłogi drewnianej
Napisz komentarz