Uroczysty obiad czy kolacja, zarówno z okazji święta, czy też rocznicy ważnego wydarzenia – zawsze niezwykle istotną kwestią jest odpowiednie nakrycie stołu. Na wstępie musimy dobrać obrus do zastawy, której zamierzamy użyć i oczywiście charakteru spotkania. Następnie przechodzimy do wyboru dodatków na stole. Ich ilość zależna jest od naszych upodobań, ale także od możliwości jakie daje nam konkretny stół. Z pewnością nie może zabraknąć podkładek pod talerze i serwetek. Wazon z kwiatami nie może być tak duży, żeby przez niego nie zmieściła się na stole któraś z potraw. Na ułożeniu sztućców przechodzimy do układania własnej kompozycji. Liczy się tu każdy, najdrobniejszy szczegół.
A jak się zapatrujesz na talerze kwadratowe?
źródło : Vittore Comforto
zobacz również:
Serwis obiadowy : porcelana
Świąteczne dekoracje stołu
Napisz komentarz